Kecskemét, Dobó István Krt. 11. Terasz

Fémkerámia koronák

Amikor esztétikus töméssel vagy inlay-betéttel már nem állítható helyre a fog eredeti alakja, formája, akkor a fogat fogorvosunk lecsiszolja.

A preparált, lecsiszolt fogcsonkról lenyomatot vesz, amely alapján a fogtechnikus elkészíti a porcelán koronát. Hidak esetében a foghiányt határoló fogakat, csiszolja le, majd szintén lenyomatot vesz, és a fogtechnikus elkészíti a hidat.

Ennél az eljárásnál a porcelán koronák és hidak váza speciális kobalt-króm ötvözetből készül (nikkel mentes), amelyre a fogtechnikus az eredeti fogakkal megegyező színű, - így az esztétikát és a fog eredeti formáját visszaadó - a fémet elfedő porcelánt rétegez fel.

Fontos elmondani, hogy bármilyen fogpótlás (fémmentes fogpótlás esetén is), csak akkor lehetséges, amennyiben a korona alatt lévő fogak nem szuvasak, esetleges gyökérkezelés elvégzése, fogágy-betegség gyógyítása már megtörtént. Nagy hangsúlyt fektetünk a preparálandó fogak egészségére, a készítendő fogpótlás tartósságra, stabilitásra, az egészséges rágófunkció helyreállítására, az esztétikára, és a páciens elégedettségére.

 

 

Jöjjön el hozzánk, konzultáljon fogorvosainkkal!

Fogpótlását átlagos esetben akár 1 hét alatt is elkészítjük.

logo
CÍM
Dobó István Krt. 11. Terasz
Kecskemét
H-6000
Recepció
+36 76 887-888
Mobil
+36 70 452 68 03