Kecskemét, Dobó István Krt. 11. Terasz

Fogfehérítés, fogékszer

Az arc legmeghatározóbb részei a szemek és a fogak: egy magabiztos és szép mosoly rögtön magára vonja a tekintetet. Az egészséges, ragyogó fehér fogaknak köszönhetően Ön magabiztosabbá válik,  és így bizalmat ébreszt másokban is.

A fog színét alapvetően genetikai tényezők határozzák meg, de bizonyos gyógyszerek magzati vagy kisgyermekkorban jelentős eltéréseket okozhatnak. Az évek múlásával, az elfogyasztott ételek és italok (pl. vörösbor, kávé, kóla), továbbá a káros szenvedélyek hatására (dohányzás) a fogak még inkább elszíneződnek. A fogfehérítés révén megszüntethetőek illetve jelentősen csökkenthetőek az  elszíneződések , a fog kemény és lágy szöveteinek károsítása nélkül; az eljárás nem okoz semmilyen szöveti károsodást és pár évente meg lehet ismételni.

A plazmaívlámpás rendelői fogfehérítő eljárás teljesen biztonságos és csak minimalis érzékenységgel jár. A fogfehérítés időigénye köröbelül egy-másfél óra. A fogfehérítést követően fogai akár 5-10 árnyalattal is fehérebbek lehetnek. Most kerül bevezetésre a lézeres fogfehérítés a rendelőnkben,  amely ugyanezt a hatékonyságot jöval rövidebb behatási idő alatt éri el.
Fogfehérítési alternativa az otthoni,  sablonokkal végzett fehérítés, amely önállóan is megállja a helyét, de a rendelői fehérítés hasznos kiegészítője is lehet az elért eredmény fenntartásban.

A fogfehérítés menete a következő:

A fogfehérítés a fogak teljes átvizsgálásával kezdődik, a szuvas területet ideiglenes töméssel fedni kell. . A végleges töméseket és a pótlásokat  a fogfehérítés után érdemes elkészíteni, mivel a végeredményt nem tudjuk előre kiszámítani.  A fogfehérítés előtt megtisztítjuk fogait a lerakódásoktól és a fogkőtől. Ezután meghatározzuk fogai jelenlegi színét egy színskála-fogszínkulcs- alkalmazásával, így a kezelést követően láthatja, fogai hány árnyalattal lettek fehérebbek.

A fogfehérítés első lépéseként felhelyezünk egy speciális ínyvédőt, hogy óvjuk a környező lágyszöveteket. Ezt követően kerül fel fogaira a professzionális fogfehérítő gél, amelyet folyamatosan plazma-ívlámpával világítunk meg. A kezelés alatt a gél 3 x 20 percig van fenn fogain, mig lézeres megvilágításnál csak 3x2percig.

A harmadik intervallum végén leöblítjük a fogakat és összevetjük a fogszínskálával az eredményt,így Ön rögtön láthatja a különbséget a fogfehérítés előtti és utáni állapot között.

A fogfehérítés után Önnek már csupán annyi a dolga, hogy szem előtt tartson néhány dolgot az eredmény minél hosszabb távú megőrzése érdekében:

  • lehetőség szerint kerülje a túlzott kávéfogyasztást,
  • mellőzze a dohányzást,
  • mérsékelje a különböző italok (tea, vörösbor, kóla) fogyasztását.

Élvezze ön is a ragyogó mosoly hatalmát, erejét.

Belső fogfehérítés gyökérkezelt fogaknál

A beszürkült, elszíneződött, gyökérkezelt fogak esetében is lehetőség van a fogfehérítésre. Az eljárás során kivesszük a gyökértömés  koronai részét és fehérítő gélt teszünk a helyére, majd ideiglenesen lezárjuk. Már néhány óra múlva is látható a változás, de az eredmény 2-3 nap elteltével lesz igazán látványos. Igény szerint a belső fogfehérítés megismételhető. A tömések színe természetesen ennél az eljárásnál sem változik, így azokat érdemes kicserélni a fogfehérítés után.

Tapasztalataink szerint ez az eljárás nem minden esetben hozza meg hosszú távon a várt eredményt, de sokat javít a meglévő helyzeten.

Fogékszer

A  fehérítés után elért hófehér, szikrázó mosolyt  könnyedén még hódítóbbá varázsolhatjuk egy csillogó fogékszer segítségével. Általában a felső metszőfogakra vagy szemfogakra ragasztjuk.  Apró praktika, csupán egy-egy villanás, az összhatás mégis lenyűgöző: csábító és huncut egyszerre.

A fogékszer felhelyezéséhez nem kell előkészíteni vagy megfúrni a fogzománcot. Az apró ékszert egyszerű, a fogászat más területein is használt, ilyen célra kialakított ragasztóval illesztjük a helyére. A fogzománcot nem károsítja, semmi sem oldódik ki belőle és nyomtalanul eltávolítható.

logo
CÍM
Dobó István Krt. 11. Terasz
Kecskemét
H-6000
Recepció
+36 76 887-888
Mobil
+36 70 452 68 03