Kecskemét, Dobó István Krt. 11. Terasz

Diagnosztika

Fogászati rendelőnkben számos modern diagnosztikai módszer áll Ön és orvosaink rendelkezésére, hogy teljeskörű állapotfelmérését elvégezhessük.

Az első vizithez minden esetben egy  általános anamnézis felvétel , részletes szájüreg vizsgálat társul legtöbbször panoráma rtg egyidejű összevetésével. Ezt követően állítjuk össze az Önök elvárásait figyelembe véve a kezelési tervet.

Fő célunk az Ön fogászati igényeinek maximális kielégítése mind funkcionális, mind pedig esztétikai szempontból. A kezelési tervben részletesen ismertetjük a javasolt beavatkozások lépéseit, ütemezését és ezek várható költségeit. Ennek megbeszélése és elfogadása után kezdjük el a kezelést.

Fogászati röntgen készítése

A fogászati röntgen elengedhetetlen kiegészítő diagnosztikai eszköz. Nagyon fontos olyan rejtett elváltozások felfedezésében, amelyek még a legalaposabb klinikai vizsgálatokkal sem állapíthatóak meg.

Az alábbi esetekben mint:

  • a fogak egymás felé tekintő felszínén megindult szuvasodási folyamatok,
  • régi fogtömések, pótlások alatti szuvasodás – ún. secunder caries,
  • fogágybetegségek során kialakuló gyulladásos reakciók, csontveszteség mértéke csonttasakok megléte
  • egy nem tökéletes gyökértömés vagy elhalt fog következtében kialakult krónikus gyulladásos góc a fog gyökercsúcsa körül,
  • különböző szájüregi cysztás elváltozások.
  • számfeletti fogak  vagy előtörésben akadályozott fogak megléte

Fizikális vizsgálat során fogorvosunk tájékozódik fogai, ínye, a környező lágyrészek, a teljes szájüreg illetve a szájon kívüli területek állapotáról. Rendelőnkben minden fogászati ellenőrzés egyben daganatos szűrővizsgálat is. Ez nagyon fontos, hiszen az idejében felfedezett betegség jó százalékban gyógyítható.

A vizsgálatok alapján fogorvosunk összeállítja a szóbajöhető kezelési tervet-terveket, amely azonban a legnagyobb körültekintés mellett is a kezelés folyamán az előre nem látható problémák miatt kiegészítést igényelhet vagy megváltozhat.

A fogászati szűrővizsgálatot általában félévenként javasoljuk, de bizonyos esetekben, pl fogágybetegség megléte, vagy fiataloknál magas káriesz hajlam esetén három havonta.

logo
CÍM
Dobó István Krt. 11. Terasz
Kecskemét
H-6000
Recepció
+36 76 887-888
Mobil
+36 70 452 68 03